Les 2: Logo

Logo / Site identiteit

Welkom bij les 2; Logo’s. De vorige les heb je geleerd over de admin omgeving, Elementor en de customizer. In deze les leer je alles over logo’s:
  1. Hoe je jouw logo aanpast
  2. Hoe je een ander logo instelt op een transparante header
  3. Hoe je een favicon instelt
 
Om het logo van je website aan te passen om je eerst ingelogd zijn. Vervolgens gaan we werken in de customizer, die vind je boven in de WordPress navigatie. Als je hierin aanpassingen hebt gedaan is het belangrijk om op publiceren te klikken om alles op te slaan.
 

Je logo aanpassen

 
Klik in het menu op header en dan site identiteit. Hier zie je al het logo staan. Je kan deze nu verwijderen of wijzigen. Als je het logo wijzigt kan je een logo selecteren uit je media bibliotheek of een logo uploaden. Klik vervolgens op selecteren en geef dan aan dat je het logo niet wilt bijsnijden. Nu zie je dat het logo in de navigatie is aangepast.
 

Een ander logo instellen op een transparante header

 
Het kan zijn dat jij gebruik maakt van een transparante header en soms is het dan mooi om een andere versie van jouw logo daar te hebben staan voor bijvoorbeeld meer contrast. Klik op header en vervolgens op transparante header. Als dit vakje (verwijst naar vakje boven afbeelding) nog niet aanstaat, vink deze dan eerst aan. Daarna kan je jouw logo uploaden. Je kan het logo vervolgens ook wijzigen of verwijderen.
 

Een favicon instellen

 
Een favicon is een icoontje, vaak onderdeel van jouw logo, die in het tabblad word getoond. Het is handig om dit instellen zodat bezoekers jouw website sneller herkennen tussen hun. tabbladeren. Om een pictogram in te stellen klik je op header en vervolgens op site identiteit. Scroll helemaal naar beneden naar favicon. Klik hier [laten zien waar ik klik] om een favicon in te stellen. Je kan uit je media bibliotheek je logo kiezen, maar je kan ook een ander logo gebruiken. Deze kan je ook uploaden. Selecteer een logo en snij het bij, het bijsnijden kan je ook overslaan, maar het is wel aan te raden. Nu zie je boven in je tabblad dat er nu een logo staat.