Hoe kan ik secties globaal opslaan en bewerken?


In dit artikel

  Secties globaal opslaan

  Om een sectie op te slaan, navigeer je eerst naar Elementor op je website. Dat doe je via de WordPress navigatiebalk. Mocht de bewerk met Elementor knop niet werken dan helpt het vaak de tweede optie van het dropdown menu te kiezen zoals je ziet op de tweede foto.

   

  Nu kan je jouw website bewerken en dus secties opslaan. Als je over een onderdeel van je website hovert zie je per sectie een blauwe rand met drie icoontjes aan bovenkant.

   

  Hover over de sectie die je wilt opslaan. Klik op de rechtermuisknop en kies uit het menu als template opslaan.

  Nu komt er een pop-up in beeld waar je de sectie een naam kunt geven. Zorg dat je een duidelijke, logische naam kiest. Klik dan op opslaan. Nu krijg je een overzicht te zien van alle secties en pagina’s die zijn opgeslagen. Dit kan je voor nu negeren.

   

  Secties bewerken

  Om een sectie te bewerken ga je eerst naar je WordPress dashboard. Ga via het menu naar templates > opgeslagen templates.

   

  Hier zie je alle opgeslagen templates. Als je wilt zoeken tussen alleen de secties klik je op het tabje secties.

   

  Zoek de sectie die je wilt aanpassen. Als je de sectie hebt gevonden, hover je eroverheen tot er een menu tevoorschijn komt . Klik vervolgens op bewerken.

   

  Klik vervolgens op de bewerk met Elementor knop.

   

  Nu kom je in Elementor terecht en kan je de sectie aanpassen. Als alles is aangepast en je bent tevreden sla je sectie dan op. Dit doe je door op de groene bijwerken knop te klikken links onder in het scherm. Om vervolgens de resultaten te bekijken klik je op het oogje naast de groene knop.

   

  Let op dat de aanpassingen van je secties niet worden doorgevoerd op jouw website. Je zal dus je aangepaste sectie moeten vervangen voor de oude sectie in Elementor.

  in Elementor
  Heeft dit artikel je vraag beantwoord?