Video’s toevoegen in Elementor


In dit artikel

  Video’s toevoegen

  Video’s kan je toevoegen via het “Elementen menu” wat te vinden is aan de linker kant van je scherm.

  Door je linkermuis knop ingedrukt te houden op het “Video” icoon kan je een afbeelding slepen naar een bestaande of nieuwe layout op de pagina.

  Als de video is geplaatst kan je de placeholder video bewerken door op het blauwe potlood icoontje te klikken.

  Met het video element is het mogelijk om video’s te tonen van verschillende video websites zoals Youtube, Vimeo en Dailymotion. Ook is het mogelijk om zelf direct video bestanden te uploaden via “Eigen Hosting”. Als je jouw eigen video bestand wilt tonen op de website raden wij aan om deze naar Youtube of Vimeo te uploaden en gebruik te maken van de video link. De ‘Eigen Hosting’ functie neemt veel ruimte in beslag van jouw hosting pakket.

  In dit voorbeeld wordt Youtube als bron gekozen. Selecteer een video website site naar keuze, verwijder de placeholder link en plaats een link van de video die je wilt laten zien. Let op: zorg dat er geen “time-stamp” in de link zit anders werkt de video niet correct.

   

   

  Nu de geselecteerde video staat kan deze afgespeeld worden zodra de gebruiker er op klikt. Met Elementor kan je gebruik maken van diverse opties om de video passend te maken voor jouw website.

  Automatisch Afspelen = De video wordt automatisch afgespeeld zodra de website wordt ingeladen.

  Dempen = Bij het afspelen van de video wordt het geluid uitgezet

  Herhalen = Nadat de video is afgelopen wordt deze automatisch opnieuw afgespeeld

  Afspeelknoppen = Bij de afspeelknoppen worden verborgen tijdens het afspelen van de video

  Bescheiden branding = Het Youtube logo wordt niet weergeven

  Met overlay afbeelding kan je the thumbnail verranderen naar een afbeelding naar keuze. Zo kan je altijd een passende placeholder bij de content van jouw website.

   

   

  Als er een overlay afbeelding is ingesteld is het ook mogelijk om de video te weergeven in een lightbox bij het afpselen. De video wordt in groot formaat op het midden van een scherm weergegeven.

  in Elementor
  Heeft dit artikel je vraag beantwoord?