Les 6: Hoe maak, bewerk en verwijder ik pagina’s in WordPress?

Video afspelen

Pagina overzicht

Een pagina aanpassen kan op twee manieren. Op de website zelf zie je boven een zwarte balk. Ga naar de pagina toe die u wilt editten en klik vervolgens op “Edit with elementor”. U kunt hier ook komen via “Pagina’s” in het menu. Dit is een overzicht van alle pagina’s op uw website. Hierin kunt u de volgende aanpassingen doen. U kunt een pagina toevoegen door hier boven te klikken op “Add new”. Het menu is nu rechts te vinden. In dit menu kunt u bepalen of deze pagina voor iedereen te zien is, door te kiezen voor “public”, of alleen voor mensen met een account tot de backend van WordPress, door de kiezen voor “private”. Om content toe te voegen op de pagina gaat u naar “Edit with elementor”.

Elementor Sectie

In het menu links staan alle elementen die kunnen worden toegevoeg. Laten we beginnen door een “Inner Section” aan te maken. Dit is niks meer dan een container om alles in te stoppen. Deze sectie is nu op de pagina blauw gemarkeerd. U kunt ook bepalen hoe breed u deze sectie wil hebben. Of het de volledige breedte van de website moet zijn of dat het een specifieke breedte moet hebben.

Heading

In deze sectie kan u nu bijvoorbeeld een “Heading” toevoegen. U kunt de titel neer plaatsen en bepalen hoe groot het moet zijn. Dit kunt u op “default” houden, want dit hebben wij al consistent voor u gemaakt. Door op dit icoontje te klikken kunt u terug naar het globale overzicht om nieuwe elementen toe te voegen.

Afbeelding

Een afbeelding toevoegen kan gedaan worden door de “image” in het scherm te slepen. U ziet nu een standaard afbeelding van WordPress. Deze kan vervangen worden door te klikken op “Choose image” en een afbeelding te kiezen vanuit de media library, ook kunt u zelf een afbeelding vanuit uw computer erin slepen. Deze zal dan meteen worden toegevoegd worden aan de library. Hierna heeft u de optie om het formaat te kiezen, hoe de afbeelding moet staan ten opzichten van de sectie waar het zich in bevind, een onderschrift en eventueel een link waar de gebruiker naar toe wordt geleidt als erop geklikt wordt.