Hoe voeg ik een alt tekst of onderschrift toe aan een foto?


In dit artikel

  Wat zijn alt teksten en onderschriften?

  Een alt tekst is een kleine beschrijvende tekst die gaat over de foto. Het moet de foto duidelijk kunnen uitleggen zonder dat iemand de foto ziet. Alt teksten zijn voor mensen die niet of nauwelijks kunnen zien. De alt tekst word dan door een programma voor hen voorgelezen zodat zij de website en de context nog goed kunnen begrijpen zonder de foto’s te hoeven zien.

  Een onderschrift is klein beetje hetzelfde als een alt tekst. De tekst moet dus omschrijven wat er te zien is in de foto, maar omdat een onderschrift ook leesbaar is voor mensen die niet gebruik maken van een voorleesprogramma mag het onderschrift meer versterkend zijn dan uitleggend. Zo kan je meer context geven aan een foto als dat nodig is. Een onderschrift zal vrijwel altijd zichtbaar zijn op je website. Als je dat niet wilt kan je dit veld ook leeg laten.

   

  Hoe voeg je een alt tekst en onderschrift toe?

  Ga naar je WordPress dashboard en ga via het menu naar media en dan bibliotheek.

   

  Hier vind je een overzicht van alle bestanden die geupload zijn. Zoek naar het bestand waar jij een onderschrift en/of alt tekst voor wilt toevoegen. Klik op het bestand. Aan de rechterkant zie je nu dat je een aantal velden kan invullen voor dat bestand. Vul de alt tekst en onderschrift in en druk vervolgens op afbeelding bijwerken om het op te slaan.

  in Foto’s en video’s
  Heeft dit artikel je vraag beantwoord?