Hoe verwijder ik een foto of een ander bestand?


In dit artikel

  Een foto of ander bestand verwijderen

  Ga naar het WordPress dashboard van je website en ga via het menu naar media en dan bibliotheek.

   

  Hier vind je een overzicht van alle bestanden die geüpload zijn. Zoek het bestand wat je wilt verwijderen en klik erop. Je ziet nu een aantal velden en instellingen. Scroll in het rechter vlak, waar de instellingen zijn, helemaal naar beneden. Onderin zie je een rode knop permanent verwijderen. Klik erop om het bestand te verwijderen.

   

  Nu krijg je een pop-up om er zeker van te zijn dat je het bestand wilt verwijderen. Het verwijderen van een bestand kan namelijk invloed hebben op jouw website. Als een foto die je verwijderd op een pagina staat van je site kan deze foto niet meer getoont worden. Druk op ok als je zeker weet dat je dit bestand wilt verwijderen.

   

  Meerdere foto’s of bestanden tegelijkertijd verwijderen

  Voor als je nog niet in je mediabibliotheek zit: ga naar je WordPress dashboard en ga via het menu naar media en dan bibliotheek.

   

  Klik op de knop bulkselectie. Selecteer nu de bestanden die je wilt verwijderen. Als je per ongeluk op een bestand hebt geklikt die je niet wilt verwijderen kan je er nog een keer op klikken om het ongedaan te maken.

  Als je alle bestanden hebt geselecteerd klik je links boven op de knop permanent verwijderen.

   

  Net zoals bij het verwijderen van een bestand krijg je hier ook een pop-up om er zeker van te zijn dat je het bestand wilt verwijderen. Het verwijderen van een bestand kan namelijk invloed hebben op jouw website. Als een foto die je verwijderd op een pagina staat van je site kan deze foto niet meer getoond worden. Druk op ok als je zeker weet dat je dit bestand wilt verwijderen.

  in Foto’s en video’s
  Heeft dit artikel je vraag beantwoord?