Hoe kan ik een product categorie toevoegen of bewerken?


In dit artikel

  Een categorie toevoegen

  Zorg dat je op het dashboard van je website bent. Ga in het menu naar producten en klik dan op categorieën.

   

  Aan de linkerkant kan je nu een categorie toevoegen.

  • Naam: Hier vul je de naam van je categorie in.
  • Slug: Een slug is een URL vriendelijke versie van de naam van jouw categorie. Deze kan je leeg laten als je wilt dat WordPress dit voor jou invult.
  • Hoofdcategorie: Hier kan je aangeven of de categorie moet vallen onder een andere categorie. Met andere woorden, dat dit een sub-categorie wordt.
  • Beschrijving: Hier kan je een korte beschrijving geven over de categorie. Het ligt aan jouw website template of deze ook getoond wordt aan de klant.
  • Weergavetype: Hier kan je instellen waar je de categorie voor aanmaakt. In veel gevallen zal dat producten zijn.
  • Thumbnail: Hier kan je een afbeelding instellen voor je categorie. Dit is handig voor de klant om zo snel te kunnen zien wat de categorie inhoudt.

   

  Als je alles wilt opslaan, klik dan onderaan op voeg nieuwe categorie toe. Nu kan je jouw net aangemaakte categorie terugvinden in de categorieënlijst rechts op de pagina.

   

  Categorie bewerken (of verwijderen)

  Je kan een categorie bewerken door in de categorieënlijst, rechts op de pagina, te hoveren over de categorie die je wilt aanpassen. Klik op bewerken.

  Nu krijg je een overzicht met alle instellingen die je ook hebt ingevuld bij het aanmaken. Pas alles aan wat je wilt aanpassen en klik vervolgens onderaan de pagina op de knop updaten. Hier kan je overigens ook je categorie verwijderen als je dat zou willen.

  in Je WooCommerce webshop aanpassen
  Heeft dit artikel je vraag beantwoord?