Featured images, wat is het en waar komt het te staan?


In dit artikel

  Wat is een featured image?

  Een featured image (of uitgelichte afbeelding in het Nederlands) is een afbeelding die bij een bepaald blogartikel of -pagina van jouw website hoort. Deze afbeelding komt vaak in de header te staan, als tumbnail op de overzichtspagina en als je de pagina link deelt komt deze afbeelding ook als preview afbeelding erbij te staan.

  Een featured image is belangrijk voor de lezer, zodat die weet wat hij/zij kan verwachten maar het is ook een belangrijk onderdeel van SEO.

  Hoe stel ik een featured image in?

  Je kan featured images voor zowel pagina’s als posts instellen. Omdat je pagina’s en posts niet bij elkaar staan kom je er wel via een andere manier. Hieronder leg ik je uit hoe je een featured image instelt voor een blogpost maar het werkt net zo als met een pagina.

  Ga via je WordPress dashboard naar de post/pagina waar je een featured image voor wilt instellen. Hover over de post/pagina en klik op bewerken.

   

  Zoek in het menu aan de rechterkant naar een kopje uitgelichte afbeelding. Klik op uitgelichte afbeelding kiezen en kies een afbeelding. Als er al een featured image is ingesteld, zoals op de tweede afbeelding hieronder. Klik dan eerst op uitgelichte afbeelding verwijderen. Nu kan er een nieuwe afbeelding ingesteld worden.

            

   

  Waar zie ik mijn featured image terug?

  Allereerst vind je de featured image vaak terug in de header op de pagina waar je het voor hebt ingesteld.

   

  Ook kan je de featured image terug vinden op overzichtspagina’s, bijvoorbeeld voor nieuwsberichten. Dit geldt alleen voor featured images in posts of artikelen.

   

  Ook krijg je de featured image te zien als je de pagina of post met de wereld deelt, bijvoorbeeld via WhatsApp zoals je in dit voorbeeld ziet (hier is een andere blogpost gebruikt dat in de voorbeelden hiervoor). Dit werkt alleen als jouw website online staat.

  in Pagina’s
  Heeft dit artikel je vraag beantwoord?